top of page
  • Forfatterens bildePål Nes

2.august på St Rita Radio

"Herre, vår Gud, hjelp oss å bekjenne din Sønns guddom like urokkelig som den hellige biskop Eusebius gjorde, så vi holder fast ved den tro han forkynte, og får del i din Sønns liv, han som lever og råder …"


Pavens bønneintensjon for august: La oss be om at Kirken kan motta nåde og styrke fra Den Hellige Ånd til å reformeres i lys av evangeliet.

18. uke i det alminnelige kirkeår, mandag

Minnedag for Den hellige Eusebius av Vercelli


Evangelium Matt 14,13–21

På den tid fikk Jesus høre at Johannes Døperen var død. Da drog han i båt over til et ensomt sted, der han kunne være for seg selv. Men folket i byene der fikk høre det og fulgte efter til fots. Så da han gikk fra borde, var det en stor mengde folk å se. Grepet av en hjertens medynk gav han seg da til å lege de syke blant dem.


Men da det var blitt aften, gikk disiplene til ham og sa: «Stedet her er øde, og det er for lengst på tide å spise kvelds. La nå folket dra avsted, så de kan komme seg hen i landsbyene og kjøpe seg mat.» Men Jesus svarte: «De behøver ikke gå herfra; dere kan selv gi dem mat.» Men de svarer: «Vi har ikke annet her enn fem brød og to fisker.» Han sier da: «Bring det hit til meg.» Så bød han mengden sette seg ned i gresset, tok de fem brødene og de to fiskene, og med blikket løftet mot himmelen fremsa han velsignelsen. Derefter brøt han brødet i stykker og gav dem til disiplene, som igjen delte dem ut til mengden. Alle fikk spise seg mette, og det som var til overs av stykkene samlet de inn, tolv fulle kurver. Da var det omkring fem tusen mann, foruten kvinner og barn, som hadde holdt måltid der.

Bønn

Laudes lest av Eli.

Vesper lest av Eli.

Tidebønn for uke 2, vol. IV

Hentet fra boken Tidebønnene Volum IV utgitt på St. Olav Forlag.


Dagens evangelium lest av Pål Johannes.

Dagens evangelium er hentet fra www.katolsk.no


St Rita Radio blir drevet som et frivillig prosjekt. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller konto kontonummer 3905.10.86949.Dagen i dag

Tidebønn

Nye program på St Rita Radio i dag:


For barn:

Hør St Rita Radio direkte

Program St Rita Radio


St Rita Radio er en katolsk radio med fokus på messe, bønn og musikk


St Rita TV


01.juli på St Rita Radio

Podkaster på St Rita0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page