top of page
  • Forfatterens bildePål Nes

Benedikt XVI mottar julekrybbe fra hjemstedet sitt, Bayern.

Oversatt av August og Marta Wade


Regensberg bispedømme la ut bilder på sosiale medier av den 94 år-gamle pave emeritus som satt mellom biskop Voderholzer og Erkebiskop Gänswein, som holdt én av de to julekrybbene.


(bildetekst): Biskop Rudolf Voderholzer, pave emeritus Benedikt XVI og erkebiskop Georg Gänswein med julekrybben den 8. desember, 2021. (foto: Diocese of Regensburg. / Diocese of Regensburg)CNA, Vatikanet, 9. desember 2021.


På onsdag mottok pave emeritus Benedikt XVI en julekrybbe fra hjemstedet sitt, Bayern.


Et forbund som tar vare på og promoterer julekrybber gav erkebiskop Georg Gänswein, Benedikt XVIs personlige sekretær, to julekrybber. Den ene var til den tyske pave emeritus, mens den andre var til pave Frans, melder CNA Deutsch.


Det var på en pilegrimstur til Roma at medlemmene av Verband Bayerischer Krippenfreunde ga julekrybbene i gave. Gruppen er ledet av monsignore Martin Martlreiter.


Gruppen fikk selskap av Biskop Rudolf Voderholzer av Regensburg, et bispedømme i delstaten Bayern. Bayern er kjent som hjertet av det katolske Tyskland.


Julekrybbene ble gitt til erkebiskop Gänswein i kontorene for De pavelige konsil for promotering av Ny-evangelisering.


Møtet mellom biskop Voderholzer og pave Benedikt XVI fant sted i Vatikanet den 8. desember, høytiden for Den uplettede unnfangelse.


Regensberg bispedømme la ut bilder på sin Twitter-konto. Bildene viser den 94 år-gamle pave emeritus som sitter mellom biskop Voderholzer og erkebiskop Gänswein, som holdt en av de to julekrybbene.


Benedikt XVI ble født på påskeaften den 16. april, 1927, i landsbyen Marktl am Inn i Bayern.


Medlemmene av det bayerske forbundet deltok også i den årlige utstillingen «100 julekrybber i Vatikanet». Den holdes under en del av Berninis berømte søylegang, som omfavner st. Petersplassen.


«Takket være støtte fra vår biskop Rudolf Voderholzer fikk vi mulighet til å delta i årets internasjonale julekrybbeutstilling under Berninis søylegang,» sa msgr. Martlreiter.


Julekrybbene som ble gitt til paven og pave emeritus var dekket av snø.


«Denne fremstillingen har naturligvis en spesiell betydning for landene nord for Alpene,» sa msgr. Martlreiter og referer til hjemstedet sitt, Bayern.


St Rita Radio samarbeider med The Catholic News Agency (CNA). Vi vil fremover legge ut nyhetssaker fra CNA enten på norsk eller engelsk. Om du vil hjelpe oss med oversettelser, ta kontakt på mail post@stritaradio.no.


St Rita Radio blir drevet som et frivillig prosjekt. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller konto kontonummer 3905.10.86949.
0 kommentarer
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page